Zdraví Global
Zdraví Global
Zdraví Global

inPharm Lipo C Askor Junior 110 ml

Výpredaj!

inPharm Lipo C Askor Junior 110 ml Zväčšiť
Výživový doplnok. Lipo C Askor Junior tekutý pre deti so sladidlom z rastliny stévie.

13,25 € s DPH

-1,71 €

14,96 € s DPH

inPharm

Dostupnosť: Skladom

Obsahuje vitamín C s lipozomálnym vstrebávaním (liposomal delivery, LD), bioflavonoidy z citrusových plodov, extrakt plodu šípku a tukové látky z rastlinných zdrojov. Ide o výsledok spojenia tradičných znalostí a modernej technológie vyvinutej americkými a českými odborníkmi, pričom uvedené zloženie bolo formulované pod názvom RosaCelip-LD®. Prečítajte si prosím pozorne nasledujúci text, ktorý obsahuje dôležité informácie o doplnkoch stravy radu LIPO C ASKOR.

Dávkovanie: pokiaľ nie je stanovené inak, deťom od 3 do 6 rokov veku možno podávať 1–2x denne odmerku naplnenú po rysku 1–2 ml (50–100 mg vitamínu C).
Deťom od 6 rokov je možné podávať 1–2x denne odmerku naplnenú po rysku 2–4 ml (100–200 mg vitamínu C).

Zloženie: RosaCelip-LD® obsahuje 50 mg vitamínu C (62,5% RHP) v jednej dávke (1 ml), citrusové bioflavonoidy, suchý extrakt plodu ruže šípkovej - 10 mg, mastné kyseliny a koncentrát jablčnej šťavy - 50 mg. Presné zloženie – viď obal.

Upozornenie: Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Výživový doplnok nenahrádza vyváženú a pestrú stravu a zdravý životný štýl. Uchovávajte mimo dohľadu a dosahu detí!

O lipozomálnej technológii:

Lipozomálna technológia je jednou z prelomových technológií používaných vo farmácii a v potravinárstve, pomocou ktorej možno dôležité účinné látky dodať v dostatočnom množstve priamo k príslušným orgánom a tak zvýšiť ich biologickú dostupnosť. Táto technológia totiž umožňuje pozvoľné uvoľňovanie a cielený transport v organizme, pretože zaisťuje vynikajúce vstrebávanie účinnej látky zo zažívacieho traktu do krvi.

Lipozomálne vstrebávanie nie je ničím neznámym ani v prírode: napríklad v materskom mlieku sú živiny chránené tukovými látkami (fosfolipidmi), aby ich organizmus dojčaťa dokázal čo najlepšie vstrebať a zužitkovať.

Lipozomálne vstrebávanie je v prípade RosaCelip-LD® pre vitamín C zásadné z hľadiska jeho ochrany v rámci distribúcie cez žalúdok do čriev a biodostupnosť pre imunitné, nervové a ďalšie bunky. Lipozomálne vstrebávanie z čreva do krvi nie je obmedzované črevnými transportérmi (ako je tomu u bežných perorálnych foriem vrátane foriem s pozvoľným uvoľňovaním bez lipozomálneho vstrebávania). RosaCelip-LD® tak udržuje oproti bežnému vitamínu C v organizme niekoľkonásobne vyššiu hladinu a dostupnosť pre antioxidačnú ochranu zdravých buniek a najmä pre imunitný a nervový systém. Vďaka efektívnemu a postupnému vstrebávaniu do organizmu je zároveň šetrný k obličkám a zažívaciemu ústrojenstvu.

Problematické vstrebávanie vitamínu C niekoľkonásobne zlepšuje RosaCelip-LD®

Organizmus je schopný vstrebávať vitamín C z čreva do krvnej plazmy len v obmedzenej miere, takže prebytočné množstvo, ktoré sa po perorálnom požití nedokáže vstrebať, je počas niekoľkých hodín vylúčené stolicou. Výskumy ukazujú, že po jednorazovom požití napríklad 1000 mg klasického vitamínu C sa až 80 % tohto množstva vylúči bez toho, aby bol organizmus schopný ho napríklad na úrovni imunitného či nervového systému zužitkovať. Okrem toho neabsorbovaný vitamín C zostáva v čreve av jeho prostredí dráždi žalúdok, spôsobuje hnačku a môže sa meniť na oxalát, ktorý sa vylučuje obličkami, pričom práve oxalát (nie vitamín C) zvyšuje riziko vzniku obličkových kameňov. Ako ukázali farmakokinetické štúdie, lipozomálne vstrebávanie vitamínu C v RosaCelip-LD® nie je obmedzované črevnými transportérmi, a preto ani nehrozí kumulácia vitamínu C v čreve, prípadne jeho významná premena na oxalát s následnou tvorbou obličkových kameňov.

Návod na použitie Uro-C-Kontrol, testovacie prúžky

Účel použitia: Testovacie prúžky zdravotníckej pomôcky na použitie in vitro URO C-KONTROL® slúžia na orientačné stanovenie koncentrácie kyseliny askorbovej v moči. Výsledok testu hodnotí lekár.

Reagencia: 1 testovací prúžok s chelatačným činidlom, polyvalentným kovovým iónom a farebným indikátorom.

Mechanizmus účinku: Test podáva orientačnú informáciu o prípadnom deficite kyseliny askorbovej v organizme a jeho miere. Metóda je založená na pôsobení komplexného chelatačného činidla s polyvalentným kovovým iónom a farebným indikátorom, reagujúcim úmerne koncentrácii kyseliny askorbovej zmenou farebného odtieňa. Testovacie prúžky sú tvorené nosičom z umelej hmoty, na ktorom je upevnená jedna indikačná zóna.

Balenie: Balenie obsahuje 4 testovacie prúžky v primárnom ochrannom obale (sáčok) a priložený návod na použitie.

Skladovanie: Výrobok uchovávajte v originálnom ochrannom obale pri teplotách od 15 ° C do 30 ° C. Chráňte pred mrazom, vlhkosťou a horúčavou. Výrobok neskladujte v chladničke ani v blízkosti vykurovacích telies. Chráňte tiež pred priamym slnečným svetlom, aby nedošlo k vyblednutiu farebnej porovnávacej stupnice na obale.

Upozornenie: Jeden testovací prúžok je určený na jednorazové použitie. Opakované použitie prúžku je vylúčené. Pre správnu funkciu výrobku je nutné presne dodržiavať podmienky skladovania, postup pri odbere vzoriek moču aj postup testu a nedotýkať sa prúžku v mieste testovacej zóny. Po otvorení spotrebujte do 90 dní. Nepoužívajte po uplynutí doby použiteľnosti na obale av prípade poškodenia obalu.

Postup odberu moču: Odoberte moč do suchej a čistej zbernej nádoby. Moč neodstreďujte. Pred testovaním vzorku dobre premiešajte. Analýza moču musí byť vykonaná bezodkladne. Vzorky moču musia byť vždy získavané a udržiavané za hygienických podmienok.

Vykonanie testu: Bezprostredne pred použitím vyberte prúžok z balenia. Nedotýkajte sa rúk reagenčnej zóny prúžkov. Položte prúžok zvisle do vyšetrovaného moču na 1-2 sekundy, aby zóna bola namočená močom. Reagenčnú zónu prúžku je možné tiež nastaviť do stredného prúdu moču. Prúžok utrite hranou o okraj odberovej nádoby, aby bol odstránený prebytočný moč. Položte prúžok na vodorovnú, čistú, suchú a savú podložku. Po 30 sekundách vyhodnoťte sfarbenie reagenčnej zóny porovnaním s farebnou stupnicou na obale. Umelé osvetlenie môže spôsobiť skreslenie vyšetrenia. Jeden testovací prúžok nie je možné použiť opakovane.

Výsledok a objasnenie jeho významu: Na obale je umiestnená stupnica, s ktorou je sfarbenie prúžku pol minúty po namočení v čerstvom moči porovnávané. Na stupnici sú vyznačené hladiny vitamínu C, a to 1, 10, 20, 50 a 100 mg/dl. Ideálna hodnota vitamínu C je 100 mg/dl. Na stupnici je vyznačená žltou farbou. Tá indikuje, že fyziologické požiadavky organizmu na antioxidačnú kapacitu a biochemické reakcie (napr. na úrovni imunitného, nervového, kardiovaskulárneho systému), do ktorých vstupuje kyselina askorbová, sú saturované. V prípade nedostatku vitamínu C, čo indikujú hodnoty zeleného zafarbenia, je vhodné denný príjem vitamínu C zvýšiť.

Obmedzenia a možné chyby: Denný močový výdaj kyseliny askorbovej je závislý od fyziologických požiadaviek organizmu na ochrannú antioxidačnú kapacitu a biochemické reakcie, do ktorých vstupuje kyselina askorbová, pričom týmto požiadavkám musí zodpovedať jej denný príjem. Ak je moč príliš zriedený, jeho vzorka nemusí obsahovať dostatočné množstvo kyseliny askorbovej. Z tohto dôvodu je žiaduce odobrať a otestovať prvý ranný moč, kde koncentrácia jednotlivých komponentov býva spravidla najvyššia a ustálená. Vplyv liekov alebo ich metabolitov na obsah kyseliny askorbovej nie je doposiaľ v plnej miere objasnený. Citlivosť testu môže byť v priebehu dňa ovplyvnená variabilitou zloženia moču. Ako pri všetkých diagnostických testoch by definitívna diagnóza nemala byť stanovená na základe jediného testu, ale mala by byť stanovená výhradne lekárom po tom, ako boli vyhodnotené všetky klinické a laboratórne nálezy.

Ochrana zdravia: Výrobok neobsahuje jedovaté látky. Pri vykonávaní testu je potrebné dbať na zásady osobnej hygieny.

Likvidácia: Vyšetrený moč vylejte do toaletnej misy a spláchnite. Prázdne obaly a použitý prúžok vhoďte do komunálneho odpadu.

Výkonnostné charakteristiky: na požiadanie sú k dispozícii u výrobcu

Po otvorení spotrebujte do 90 dní.

Notifikácia ŠÚKL: evidenčné číslo 00753117

Spoločnosť inPHARM bola založená v roku 1993. Najskôr, po celé deväťdesiate roky, zastupovala francúzsky Boiron, potom belgickú Omega-Pharmu, francúzsku Arkopharmu a neskôr slovenský Pleuran. Všetkým uvedeným výrobcom uviedol inPHARM na trh prípravky, ktoré boli a sú dodnes veľmi úspešné.

inPHARM dnes predstavuje plne profesionálnu inovatívnu farmaceutickú firmu, ktorá stojí na jasne deklarovanej koncepcii, ktorej základ tvoria originálne, bezpečné a inovatívne prípravky. Ich mechanizmus účinku podporuje adaptáciu a reguláciu fyziologických funkcií, respektíve dosiahnutie fyziologického stavu zdravia u chorého organizmu.

Dodávateľ: inPHARM spol.  s r.o., V lipkách 647/31, Praha 15400

Napísať recenziu

inPharm Lipo C Askor Junior 110 ml

inPharm Lipo C Askor Junior 110 ml

Výživový doplnok. Lipo C Askor Junior tekutý pre deti so sladidlom z rastliny stévie.

Produkty v rovnakej kategórii

  • 16. 04. 2024
    • Ďakujem za ponuku požadovaného produktu
  • 15. 04. 2024
    • mám s tým obchodom veľmi dobré skúsenosti.
  • 14. 04. 2024
    • Rychle dodanie. Spokojnost.
  • 12. 04. 2024
    • Rychle zaslanie.